Stress op de camping?

Komt dat bekend voor? Na een lange vermoeiende reis nog even de caravan op de juiste plaats op de camping zetten. Na een half uur manoeuvreren en een aantal rake opmerkingen en aanwijzingen toch maar de caravan afkoppelen en met hulp van de buren de caravan met de nodige krachtinspanning op z’n plek duwen.

Dit zou niet nodig geweest zijn indien er een goede voorbereiding was geweest. En wat te denken van de jaarlijkse controles van de combinatie. Teveel van de supermarkt in de caravan meenemen scheelt al gauw vele kilo’s. Overbelading ligt op de loer waardoor de stabiliteit snel slechter wordt. De combinatie wordt onbestuurbaar, met alle gevolgen van dien.

Stof tot nadenken. Maar niet getreurd. Opleidingscentrum DIBO heeft de ideale voorbereiding op de vakantie. Een cursus om zowel theoretisch als praktisch goed beslagen ten ijs te komen.

Doelstelling

Het doel van de cursus is om te zorgen dat er goed gemanoeuvreerd kan worden en vroegtijdig krachten en gevaren worden herkent die een ongeval kunnen veroorzaken.

Opleidingscentrum DIBO adviseert om deze cursus met eigen combinatie te volgen om zo precies te ervaren hoe deze zich gedraagt in noodsituaties. Het is ook mogelijk om de training te volgen met een auto met aanhanger van Opleidingscentrum DIBO.

Welke onderdelen

In deze training komen de volgende onderwerpen aan de orde:

  • Beladen van de caravan en gevolgen voor de wegligging
  • Aan- en afkoppelen van de caravan
  • Recht achteruit rijden met de caravan
  • Bochten rijden met de caravan
  • Achteruit rijden met de caravan
  • Helling rijden met de caravan zowel voor- als achteruit.

Investering

De investering voor de caravantraining bedraagt € 125,-.
Bij aanmelding van 2 personen, geldt voor de 2e persoon een investering van € 75,-

Meld je direct aan voor de caravantraining!

<

Caravantraining

Beschikbare datum(s)