Campertraining bij DIBO

DIBO biedt een training aan die educatief, opwindend en leuk is.

Stress op de camping of onderweg?

Komt dat bekend voor? Na een lange vermoeiende reis nog even de camper op de juiste plaats op de camping zetten. Er is al jaren ervaring met het manoeuvreren van de camper. Toch kan het gebeuren dat er schade veroorzaakt wordt aan de eigen camper maar misschien ook aan het bezit van een ander.

Maar niet getreurd. Opleidingscentrum DIBO heeft de ideale voorbereiding op de vakantie. Een cursus om zowel theoretisch als praktisch goed beslagen ten ijs te komen.

Meer informatie over de Camper training

Welke rijbewijs heb ik nodig om in een camper te rijden?

U heeft rijbewijs B, C1, C, D1 of D nodig om in een camper te mogen rijden. Welk rijbewijs u nodig heeft, hangt af van het maximaal gewicht van de camper en het maximaal aantal personen dat u u kunt vervoeren.

Heeft uw camper een maximaal gewicht van 3.500 kilo? En is het voertuig geschikt voor het vervoer van maximaal 8 personen (uzelf niet meegerekend)? Dan heeft u genoeg aan een rijbewijs B.

Voor zwaardere campers heeft u een vrachtwagenrijbewijs (C of C1) nodig. Met het gewicht van de camper  wordt de toegestane maximummassa bedoeld. Dit is het lege gewicht + het maximale laadvermogen.

Campers of busjes waar meer dan 8 zitplaatsen in zitten (uzelf niet meegerekend) mag u alleen rijden als u een busrijbewijs (D of D1) heeft.

Maximaal gewicht camper Maximaal aantal zitplaatsen (uzelf niet meegerekend) Rijbewijs
Tot 3.500 kilo 8 Rijbewijs B
Tussen 3.500 en 7.500 kilo 8 Rijbewijs C1
Meer dan 7.500 kilo 8 Rijbewijs C
nvt 8 tot 16 Rijbewijs D1*
nvt Meer dan 16 Rijbewijs D

*Heeft u rijbewijs D1 en heeft de camper 8 tot 16 zitplaatsen? Dan geldt er een aanvullende eis. De camper moet dan korter zijn dan 8 meter. Als de camper langer is dan 8 meter, heeft u rijbewijs D nodig.

Wilt u meer weten over de campertraining?

Wij zijn tijdens kantooruren te bereiken op 0591-612942!