VCA cursus bij DIBO

DIBO biedt praktijkgerichte trainingen aan om bewust en veilig te werken. De meeste cursussen kunnen meetellen voor de nascholing voor code 95, waaronder dus ook deze VCA cursus.

VCA

VCA is de afkorting van een term die op zichzelf ook weer uit een afkorting bestaat. VCA betekent VGM Checklist Aannemers. De letters VGM staan op hun beurt weer voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu. In de checklist zijn regels en items opgenomen die het doel hebben om het werk in zijn totaal veiliger te maken. Hierdoor zullen er minder ongevallen plaatsvinden. De regels kunnen betrekking hebben op:

  •  de veiligheid van het werk en de werkplaats
  • de gezondheid van de betrokkenen en milieueisen.

De onderwerpen van de VCA cursus zijn belangrijk. Het niet naleven van de regels kan grote gevolgen hebben. Vandaar dat het VCA-certificaat door steeds meer opdrachtgevers geëist wordt. Steeds meer vrachtautochauffeurs hebben het VCA-certificaat nodig om het terrein te mogen betreden om vervolgens de lading te kunnen afleveren.

Meer informatie en/of plan direct de cursus VCA Basis / Vol

Kostenbesparing met VCA cursus

Chauffeurs die de VCA cursus volgen kunnen deze inclusief de herhalingscursus laten meetellen voor de nascholing code 95.

Wilt u meer weten over VCA opleidingen?

Wij zijn tijdens kantooruren te bereiken op 0591-612942!