WRM 65 verhoogde rijvaardigheid

Deze leerzame en leuke bijscholing bestaat uit een ochtend theorie en een middag praktische vaardigheden trainen op de slipbaan.

Theorie:
  • Algemene voertuigbeheersing
  • Anti- slip technieken
  • ADAS & andere technische hulpmiddelen
  • De invloed van alcohol en drugs
Praktijk:
  • Noodremming en gebruik ABS
  • Onder- en overstuur oefening
  • Rem- en uitwijkoefening op glad wegdek
  • Corrigeren van de voor- en achterwielslip

De rijinstructeur heeft ten opzichte van andere weggebruikers een groter risico betrokken te raken bij het rijden onder slechte weersomstandigheden, omdat er veel kilometers op jaarbasis gemaakt worden. Het is daarom van belang te weten hoe op een professionele wijze gehandeld moet worden en de veiligheid van zichzelf, leerling en andere weggebruikers weet te waarborgen door voldoende basiskennis en vaardigheden te bezitten.

Onderwerpen

Tijdens de bijscholing ‘Verhoogde rijvaardigheid’ wordt dieper ingegaan op theoretische kennis en praktische vaardigheden voor de rijinstructeur. Dit wordt zowel in theorie als praktijk gedaan. De rijinstructeur leert bijvoorbeeld hoe te handelen bij een noodstop, het rijden bij sneeuwval, de verschillen tussen onder- en overstuur karakter, de voordelen ADAS en de moderne technieken in de auto en de beperkingen daarvan.

Doelstelling

De rijinstructeur voldoende kennis en kunde te geven waardoor hij/zij daadwerkelijk in staat is bij calamiteiten adequaat te kunnen handelen en/of uitleg te geven aan de leerlingen. Het op veilige wijze een leerling onder minder gunstige weersomstandigheden te begeleiden tijdens zijn/haar rijlessen.

Voor wie

Rijinstructeurs die hun kennis en vaardigheden willen vergroten op het gebied van voertuigbeheersing (Verhoogde rijvaardigheid). De rijinstructeur die zijn leerlingen tijdens de rijopleiding op juiste wijze kan begeleiden tijdens het rijden bij slechte of winterse weersomstandigheden.

Vereist ingangsniveau

Geldig WRM certificaat

Inclusief

Koffie/thee/fris en een lunch

Tarief: € 225,-. exclusief BTW en exclusief registratie kosten IBKI.
AANBIEDING: Tot 1 april 2024 € 225,- inclusief registratie!

Eigen auto of een auto van DIBO?

Opleidingscentrum DIBO raadt aan om deze cursus met eigen auto te volgen om zo precies te ervaren hoe deze zich gedraagt in noodsituaties. Is dit niet mogelijk dan kan er uiteraard een auto van Opleidingscentrum DIBO gehuurd worden.

Tarief gebruik auto hele dag: € 45,-.

Reserveer snel en eenvoudig de WRM 65 verhoogde rijvaardigheid.

De cursussen worden gegeven in groepsverband. Hieronder staan de dagen waarop  de cursussen worden gegeven en waar je je als individu voor aan kunt melden. Wilt u minimaal 4 personen aanmelden, dan kunnen we in overleg een aparte datum afspreken.

WRM 65 verhoogde rijvaardigheid

Beschikbare datum(s)

Wilt u meer weten over rijvaardigheidscursussen?

Wij zijn tijdens kantooruren te bereiken op 0591-612942!