Trekker rijbewijs bij DIBO

Opleidingscentrum DIBO om vlug, veilig en voordelig het Tractor / Trekker rijbewijs te halen.

Iedereen die op de openbare weg een tractor/trekker, land- en bosbouwtrekker of motorrijtuig met beperkte snelheid (met aan de voorkant een breedte van meer dan 1.30 meter) bestuurt, moet vanaf 1 juli 2015 in het bezit zijn van het T-rijbewijs. De redenen van invoering zijn onder meer dat er relatief veel ongelukken met tractoren en landbouwvoertuigen gebeuren, dat dit de laatste gemotoriseerde categorie was die geen rijbewijsverplichting had en dat men in bijna alle andere Europese landen al een T-rijbewijs dient te hebben.

Trekker Theorie

De praktijklessen zijn leuk, maar de theorie is minstens zo belangrijk. Om praktijkexamen te mogen doen, heb je een geldig theorie certificaat nodig. De theorie kan met zelfstudie of met een cursus gevolgd worden.

Lees hier meer over trekker theorie

Intest Trekker

Wij adviseren om te starten met een intest. Dit is een 1½ uur durende rijles waarna de instructeur bespreekt hoe de opleiding het best gevolgd kan worden. Losse lessen of een versnelde opleiding. Dit kan zelfs al met een spoedopleiding.

Lees hier meer over de intest voor de trekker en/of boek deze direct.

Trekker Rijles

De praktijkopleiding is erop gericht om in het verkeer goed, veilig en zelfstandig te kunnen rijden. Met het examen zal 50% binnen- en 50% buiten de bebouwde kom gereden worden. Met 15,5 jaar mag er al gelest worden op ons afgesloten oefenterrein.

Lees hier meer over rijlessen

Subsidies

Het behalen van het T-rijbewijs is een flinke investering. Maar als je aan de slag wilt in de loonwerksector (cumelasector), is het een goede en noodzakelijke investering in je toekomst. Er zijn wel een aantal subsidie mogelijkheden.

Lees hier meer over subsidies

Wilt u meer weten over trekker rijopleidingen?

Wij zijn tijdens kantooruren te bereiken op 0591-612942!