LZV bij DIBO

DIBO biedt een opleiding in 1 of 2 dagen om vlug, veilig en voordelig het certificaat LZV (Lange Zware Voertuigen) te halen. De opleiding kan meetellen voor de praktijkuren van de nascholing code 95 en mag met een eigen LZV gevolgd worden. DIBO kan deze natuurlijk ook beschikbaar stellen.

LZV nodig?

Het wegvervoer zal in de toekomst blijven groeien. Een van de mogelijkheden om het milieu niet meer te belasten maar toch meer kan vervoeren is de inzet van Lange en Zware voertuigen (LZV’s).

LZV’s kunnen per rit meer vervoeren. Het aantal ritten kan hierdoor verminderen. Dit heeft voordelen op het gebied van milieu, economie en kan bijdragen aan verlichting van het fileleed.

Om met een LZV te mogen rijden worden diverse eisen gesteld aan het voertuig, de chauffeur, het gebruik van de voertuigen en de wegen. Hiervoor moet een speciaal LZV rijbewijs worden gehaald. Chauffeurs zijn ervaren chauffeurs met vijf of meer jaren relevante werkervaring en in het bezit van een geldig rijbewijs CE.

Meer informatie en/of direct plannen

Theorie

Voor het volgen van een opleiding voor het LZV certificaat is geen apart theorie-examen nodig. Het kennen en kunnen uitleggen van het kentekenbewijs maakt wel onderdeel uit van de opleiding en het praktijk-examen, net zoals een uitgebreide voertuigcontrole en uiteraard het kunnen uitzoeken waar de wel of niet met een LZV gereden mag worden met de bijbehorende ontheffingen.

Wilt u meer weten over LZV opleidingen?

Wij zijn tijdens kantooruren te bereiken op 0591-612942!