Bromfiets / Scooter opleidingen bij DIBO

Opleidingscentrum DIBO is met haar opleidingen actief in Coevorden, Emmen, Hardenberg en omgeving en verscheidene auto, motor, vrachtwagen cursussen / rijopleidingen en sliptrainingen kunnen op de eigen locatie – slipbaan van opleidingscentrum DIBO in Emmen worden uitgevoerd.

Waarvoor is een bromfiets rijbewijs nodig?

Niet alleen voor het rijden met een bromfiets , maar ook voor het rijden op een snorfiets, speed pedelec, scooter of in een brommobiel, moet het bromfietsrijbewijs gehaald worden. Zou er alleen gereden worden in een brommobiel, haal dan het AM4 (brommobiel) rijbewijs .

Bromfiets Theorie

De praktijklessen zijn leuk, maar de theorie is minstens zo belangrijk. Om te mogen lessen op de openbare weg, heb je een geldig theorie certificaat nodig. De theorie kan met zelfstudie of met een avond- of spoedcursus.

Lees hier meer over bromfiets theorie

Bromfiets Intest

Om te weten hoeveel lessen je nodig hebt, kun je een intest afspreken. Dit is een half uur durende praktijkles op ons afgesloten terrein waarna de instructeur bespreekt hoe de opleiding het beste gevolgd kan worden. In overleg met de instructeur en kantoor wordt de opleiding inclusief het examen gepland

Lees hier meer over bromfiets intest

Bromfiets Praktijk

Velen hebben al een redelijke tot goede voertuigbeheersing en kunnen daardoor de rijlessen gebruiken om te leren zich op de juiste wijze te gedragen in het verkeer. Meestal wordt er gelest in blokken van 2 uur of meer om de tijd zo efficiënt mogelijk te benutten en veel in het “examengebied” te kunnen lessen.

Duolessen zijn ook mogelijk, omdat DIBO beschikt over meerdere bromfietsen.

Lees hier meer over rijlessen

Wilt u meer weten over bromfiets rijopleidingen?

Wij zijn tijdens kantooruren te bereiken op 0591-612942!