Vaarbewijs

Lekker relaxen op het water, varen door kanalen en over meren. Voor velen is het een must, maar er moet wel een vaarbewijs gehaald worden! Dit kan natuurlijk bij Opleidingscentrum DIBO.

Een klein Vaarbewijs is verplicht voor pleziervaartuigen langer dan 15 meter en voor motorvaartuigen die sneller kunnen varen dan 20 kilometer per uur. Daarnaast moet er nog onderscheid gemaakt worden tussen waar je mag varen. Er zijn namelijk 2 vaarbewijzen.

Klein vaarbewijs I

Voor het varen op rivieren, kanalen en meren, met uitzondering van de Westerschelde, de Oosterschelde, het IJsselmeer (incl. Markermeer en IJmeer), de Waddenzee, de Eems en de Dollard.

Klein vaarbewijs II

Voor het varen op alle binnenwateren, dus inclusief de Westerschelde, de Oosterschelde, het IJsselmeer (incl. Markermeer en IJmeer), de Waddenzee, de Eems en de Dollard.

Theorie vaarbewijs

Opleidingscentrum DIBO verzorgt de theorie opleiding voor dit examen. Deze cursus wordt door een gekwalificeerde, ervaren docent gegeven en duurt twee dagdelen en 1 dagdeel proef examens. Door de combinatie van het volgen van deze cursus en thuisstudie, bent u optimaal voorbereidt op het vaarbewijsexamen.

Theorie-examen

De examens worden afgenomen door het CBR. Deze examens kunt u zelf rechtstreeks bij het CBR in de voor u dichtstbijzijnde locatie plannen.

Klein vaarbewijs I

Het examen ter verkrijging van Klein Vaarbewijs I (KVB1) bestaat uit 40 meerkeuzevragen, waarvoor men maximaal 60 minuten de tijd krijgt. De maximumscore is 80 punten. Om te slagen moet men minimaal 56 punten behalen. Tarief: € 50,55. Wanneer wij het voor u regelen zijn de kosten € 85,50. (Prijswijzigingen voorbehouden)

Klein vaarbewijs II

Het examen ter verkrijging van Klein Vaarbewijs II (KVB2), mits ook geslaagd voor KVB1 en/of reeds in het bezit is van het Klein Vaarbewijs I, bestaat uit 25 (overwegend) meerkeuzevragen en maximaal 90 minuten. De maximumscore is 50 punten. Om te slagen moet men tenminste 35 punten behalen. Het examengeld voor KVB2 bedraagt € 60,12 (prijswijzigingen voorbehouden) via het CBR. Wanneer wij het voor u regelen zijn de kosten € 92,50. (Prijswijzigingen voorbehouden)

Klein vaarbewijs aanvullend wordt uitsluitend gegeven op aanvraag.

De cursus klein vaarbewijs I volg je al voor € 185,00.
De cursus klein vaarbewijs 2 volg je al voor € 195,00.

Schrijf je nu in voor de cursus:

Vaarbewijs

Beschikbare datum(s)

Vaarbewijs 2

Beschikbare datum(s)

Wilt u meer weten over vaarbewijzen?

Wij zijn tijdens kantooruren te bereiken op 0591-612942!