Aanhanger achter vrachtauto bij DIBO

DIBO biedt een rijopleiding om vlug, veilig en voordelig het aanhangerijbewijs te halen, op de wijze die het beste past bij de leerling.

CE rijbewijs nodig?

Het aantal lessen voor het halen van het rijbewijs is per persoon verschillend. Om te weten hoeveel lessen er nodig zijn kan er een intest gedaan worden, dit is een twee uur durende praktijkles waarna de instructeur bespreekt hoe veel lessen er nodig zijn en hoe de opleiding het beste gevolgd kan worden.

De opleiding voor het CE-rijbewijs, aanhanger achter de vrachtauto, kan met een vrachtauto met middenassen of met een Trekker + Oplegger. Opleidingscentrum DIBO heeft beide mogelijkheden en daarmee sluiten wij aan bij de wensen van onze leerlingen en de bedrijven waar de chauffeurs voor worden opgeleid.

Meer informatie over het halen van het CE-rijbewijs en het direct plannen van een les of intest.

LZV certificaat

Om met een LZV (Lange Zware Voertuigen) te mogen rijden worden diverse eisen gesteld aan het voertuig, de chauffeur, het gebruik van de voertuigen en de wegen. Hiervoor moet een speciaal LZV rijbewijs worden gehaald. Chauffeurs zijn ervaren chauffeurs met vijf of meer jaren relevante werkervaring en in het bezit van een geldig rijbewijs CE.

Meer informatie of direct plannen van een LZV opleiding

Theorie

Voor het volgen van een opleiding voor CE (vrachtauto met aanhanger) is geen theorie-examen nodig. Het kennen en kunnen uitleggen van het kentekenbewijs maakt wel onderdeel uit van de opleiding en het praktijk-examen, net zoals een uitgebreide voertuig controle.

Medische keuring?

Voor het aanvragen van het examen is het noodzakelijk om de eigen verklaring van het CBR in te vullen. Voor de CE kan over het algemeen gebruik gemaakt worden van het medisch verslag welke noodzakelijk was voor het aanvragen van het C (vrachtauto) praktijkexamen. Het verslag blijft 3 jaar staan bij het CBR. Vindt het examen daarbinnen plaats, dan is het invullen van een nieuwe eigen verklaring voldoende. Is het langer geleden dan zal een medische keuring door een arboarts noodzakelijk zijn. Op gezette tijden is hiervoor een arboarts bij Opleidingscentrum DIBO aanwezig.

Aanvragen van een medische keuring

Wilt u meer weten over CE/DE rijopleidingen?

Wij zijn tijdens kantooruren te bereiken op 0591-612942!