Training veilig landbouwverkeer

In samenwerking met Terra Next en Loon- en Grondverzetbedrijf Hulter wordt deze Training Veilig Landbouwverkeer georganiseerd. Het doel van deze cursus is de verbetering van kennis, vaardigheden en rijgedrag met betrekking tot het rijden op een tractor.

Doelgroep

Iedereen die beroepsmatig op de wegen van provincie Drenthe komt met motorvoertuigen met beperkte snelheid (mmbs) zoals landbouwtrekkers.

Tarief

Het tarief van deze cursus bedraagt € 225,-. De cursus is inclusief het lesmateriaal, koffie, lunch en een certificaat van deelname. Door subsidie voor personen uit Drenthe is het tarief € 50,-.

Dit project is/wordt uitgevoerd met financiële steun van de Provincie Drenthe en de Drentse gemeenten.”

Samen richting nul

Inhoud

Het programma is opgebouwd uit twee gedeelten die ingaan op veilig rijden en veilig gebruik van de weg.

Een praktische training om met behulp van een landbouwtrekker met aanhangwagen veilig tot stilstand te komen op een geprepareerde baan. U ervaart het weggedrag van grote voertuigcombinaties op natte en gladde weggedeeltes. We trainen met verschillende snelheden en massa’s het uitwijken en remmen.

Daarnaast werken we aan de bewustwording van de eigen plaats in het verkeer en verantwoordelijkheid. Hoe zit het met de wetgeving rondom inrichtingseisen van de combinaties, verwisselbare uitrustingsstukken en lading.

Wat is onze plaats op de weg? Wat te doen bij modder op de weg en hoe gaan we om met andere weggebruikers op smalle wegen of met fietsers.

Veilig landbouwverkeer

Beschikbare datum(s)

Wilt u meer weten over trekker opleidingen?

Wij zijn tijdens kantooruren te bereiken op 0591-612942!