Vlug, veilig en voordelig slagen bij DIBO

Opleidingscentrum DIBO leidt op voor alle rijbewijzen. Voor particulieren en bedrijven die niet BTW plichtig zijn, kunnen de beroepsopleiding ook gevolgd worden via DIBO Beroepsopleidingen.

VRACHTAUTO

Welk vrachtautorijbewijs is noodzakelijk en hoort hier wel of geen theorie bij?

Lees meer

BUS

Het vervoeren van meer dan 8 personen waaronder de chauffeur niet meegerekend vallen onder de bus opleidingen.

AANHANGER

Bij het halen van de aanhanger achter de vrachtauto geldt deze tevens achter de bus (voor iemand die zijn bus rijbewijs heeft) en ook achter de auto.

Lees meer

TAXI

Als je als taxichauffeur wilt gaan werken ben je sinds 1 januari 2006 verplicht om in het bezit zijn van het wettelijk verplichte CCV Chauffeursdiploma taxi.

Lees meer

LZV

Chauffeurs van transportbedrijven die een ontheffing hebben aangevraagd om met een lange zware voertuigen te rijden. Deelnemers zijn ervaren chauffeurs met vijf of meer jaren relevante werkervaring en in het bezit van een geldig rijbewijs CE.

Lees meer

NASCHOLING

Beroepschauffeurs zijn verplicht iedere vijf jaar minimaal 35 uur nascholing te volgen, waarvan 7 uur praktijk. Niet voldaan aan de nascholingsplicht, dan mag het vak van chauffeur niet meer worden uitgeoefend. Dit heeft gevolgen voor iedere beroepschauffeur in Nederland.

Lees meer

Wilt u meer weten over ...?

Wij staan u graag te woord!