Waarom nascholing

Beroepschauffeurs zijn verplicht iedere vijf jaar minimaal 35 uur nascholing te volgen, waarvan 7 uur praktijk. Niet voldaan aan de nascholingsplicht, dan mag het vak van chauffeur niet meer worden uitgeoefend. Dit heeft gevolgen voor iedere beroepschauffeur in Nederland.

Als een chauffeur vakbekwaam is voor zowel de bus als de vrachtauto, dan hoeft hij slechts één keer 35 uur nascholing te volgen per 5 jaar en geen 70 uur.

Nascholing code 95 nuttig?

De verplichte nascholing geeft behalve een wettelijke verplichting ook voordelen voor zowel werkgevers en werknemers. Goed geschoolde chauffeurs zijn :

  • productiever,
  • breder inzetbaar en
  • ze leveren hierdoor een bijdrage aan een beter rendement.

Door de nascholing van 35 uur in 5 jaar vergroten chauffeurs hun kennis en worden ze waardevoller voor het bedrijf.

Elke werkgever kan zijn eigen programma samenstellen, dat zoveel mogelijk aansluit bij de dagelijkse beroepspraktijk. Er is dus niet één vaststaand programma dat voor iedereen gelijk is. De enige eis is dat van de 35 uur nascholing een chauffeur minimaal één dag (7 uur) een praktijktraining moet volgen.

Nascholing i.c.m. e-learning

Het is mogelijk om een deel van de nascholing met onze e-learning modules te volgen. Het is dan niet nodig om 7 uur in het klaslokaal te zitten. Per onderdeel 4 uur thuis voorbereiden en dan nog 3 uur bij ons op locatie. Maximaal mogen er 3 dagen nascholing via e-learning modules gevolgd worden. De voorbereiding gaat online in de 10 dagen voorafgaand aan het klassikale of praktijkgedeelte in eigen tijd en eigen tempo. Wij hebben hiervoor meerdere cursussen beschikbaar.

Pakketten voor de nascholing

Voor de nascholing is een groot aanbod aan nascholingscursussen beschikbaar. DIBO heeft een aantal nascholingspakketten code 95 samengesteld. Andere combinaties van opleidingen en trainingen zijn natuurlijk ook mogelijk. Daarvoor maken we graag een offerte op maat. De meeste nascholingscursussen staan vermeld in de cursuskalender. De heftruckcursussen en de ADR cursussen staan er nog niet tussen.

Boek gelijk totaalpakket nascholing 95

Totaaloverzicht van mogelijke cursussen

Of iemand één of meerdere dagen nascholing wil volgen. Bij Opleidingscentrum DIBO kan het allemaal geregeld worden. Bij het boeken en betalen van meerdere cursussen in één keer wordt er korting verleend.

Bekijk alle nascholingscursussen + boek direct

Vrijstellingen

In elk geval chauffeurs die niet beroepsmatig met een vrachtauto rijden, brandweerchauffeurs en politiemensen vallen onder de vrijstelling. Er is een volledige lijst samengesteld door de Inspectie Leefomgeving en Transport met alle vrijstellingen.

Wilt u meer weten over nascholing code 95?

Wij zijn tijdens kantooruren te bereiken op 0591-612942!