Welk rijbewijs is er nodig?

Het CE-rijbewijs (vrachtauto met aanhanger) kan  met een C1 (lichte vrachtauto) of met een C (vrachtauto) gehaald worden.

C1E rijbewijs CE rijbewijs CE vakbekwaamheid (code 95)
Praktijklessen

Praktijkexamen min. 18 jaar

TMM≤12.000 kg

In bezit zijn van rijbewijs C of C1

Praktijklessen

Praktijkexamen min. 21 jaar

In bezit zijn van rijbewijs C

Aanhanger ≥ 750 kg

Praktijklessen

Praktijkexamen min. 18 jaar

In bezit zijn van rijbewijs C code 95 Aanhanger ≥ 750 kg

* TMM: ledig gewicht van de aanhangwagen + het laadvermogen van de aanhangwagen volgens kenteken.

CE opleiding

De opleiding voor het CE-rijbewijs kan met de vrachtauto + middenasser of met een trekker+ oplegger gevolgd worden. Opleidingscentrum DIBO sluit hiermee aan bij de wensen van de leerlingen en de bedrijven waar de chauffeurs aan het werk zijn/gaan. De opleiding voor het C1E rijbewijs vindt plaats in een C1 vrachtauto met een kleinere middenasser. De C1E is vooral bestemd voor kleinere vrachtauto’s met aanhanger (marktkooplieden), campers met aanhanger, maar ook de zware BE aanhangers voor bestuurders die voor  19/01/2013  het BE rijbewijs nog niet hadden.

Wij adviseren om te starten met een intest. Dit is een 2 uur durende praktijkles waarna de instructeur bespreekt hoe de opleiding het beste gevolgd kan worden. Losse lessen of een pakket.

Tarief intest CE: € 180,-
Tarief intest C1E: € 160,-

LZV certificaat

Om met een LZV (Lange Zware Voertuigen) te mogen rijden worden diverse eisen gesteld aan het voertuig, de chauffeur, het gebruik van de voertuigen en de wegen. Hiervoor moet een speciaal LZV rijbewijs worden gehaald. Chauffeurs zijn ervaren chauffeurs met vijf of meer jaren relevante werkervaring en in het bezit van een geldig rijbewijs CE.

Meer informatie of direct plannen van een LZV opleiding

Inloggen!rijbewijs

Meld je direct aan voor een CE opleiding!

Wilt u meer weten over CE/DE rijopleidingen?

Wij zijn tijdens kantooruren te bereiken op 0591-612942!