Coronavirus, lessen tot en met 15 april eruit. Theorie gaat door (online).

Beste leerlingen,

Zoals bij iedereen bekend wordt de dreiging in het land als maar groter. Onze premier heeft maandag een krachtige toespraak aan het land gericht. Dit doet hij niet voor niets.

Dat wij Nederland BV een andere koers varen dan Europa, so be it! Wij Hollanders zijn nou eenmaal geen Fransen of Duitsers. Juiste tactiek om de crisis gecontroleerd onder controle proberen te houden is van Rutte & co, totale Lock-Down kan altijd nog indien gewenst.

Op basis van die informatie zijn verschillende rijlessen doorgegaan, de theoriecursussen zijn omgezet naar online cursussen (webinars), de hygiëne regels zijn toegepast en de regels van het RIVM zijn nageleefd. Bij twijfels over de gezondheid van leerlingen, werden de lessen ook op het laatste moment gewoon geannuleerd en opnieuw ingedeeld.

Maar welke informatie gedeeld op social media, maar ook in het nieuws met verschillende meningen van verschillende deskundigen is nog juist?

Maatschappelijke verantwoordelijkheid moet je nemen. Maar op welke informatie moeten we dan afgaan? Wellicht hebben wij het hele Corona probleem met z’n allen flink onderschat en zou een lock-down het beste zijn voor iedereen.

Wij weten het nog steeds niet, maar hebben wel besloten om onze medewerkers niet meer bloot te stellen aan deze onduidelijkheid. Wij stoppen daarom voorlopig met het geven van rijlessen. De theoriecursussen gaan door, maar wel online. De deelnemers ontvangen hiervoor de inlogcode, zodat er van huis uit theorie gevolgd kan worden. Examens indelen kunnen we nog niet. Wij  gaan ervan uit dat het CBR de periode gaat verlengen dat er geen examens worden afgenomen.

Zouden zij het aandurven om duidelijkheid te verschaffen en gewoon tot eind mei dicht te gaan?

Niemand weet wat ons nog te wachten staat, maar duidelijke richtlijnen wil iedereen en ook wij graag ontvangen.

Zodra er meer duidelijkheid is/komt brengen wij iedereen op de hoogte en staan we zodra het kan en veilig wordt geacht weer klaar om de rijopleidingen door te laten gaan.

Onze rijlessen zijn voorlopig geparkeerd tot en met 15 april. Voor online theorie kan er nog aangemeld worden.

Wij passen daarnaast onze openingstijden aan. Van maandag tot en met vrijdag zijn wij van 10.00 – 12.00 uur telefonisch bereikbaar en tevens beantwoorden we dan uw mail.

Met vriendelijke groet,

Het team van Opleidingscentrum DIBO