Het CBR start met een pilot Engelstalige nascholing voor de code 95. Deze pilot start 1 oktober 2024 en heeft een looptijd van in ieder geval 12 maanden.

Op dit moment is nascholing alleen toegestaan in het Nederlands of met een tolk. Om de nascholing meer toegankelijk te maken voor chauffeurs die de Nederlandse taal onvoldoende beheersen, wil het CBR de nascholing ook in het Engels aan te bieden.

Ervaringen toetsen

We streven naar een Engelse nascholing die minimaal in kwaliteit gelijkwaardig is aan de Nederlandse versie. De pilot helpt te bepalen of de kwaliteit van de Engelse cursussen gelijkwaardig is aan de Nederlandse. Tijdens de pilot toetsen we de ervaringen van opleiders, docenten en cursisten. Op basis van de ervaringen worden na de pilot aanvullende eisen voor de nascholing in het Engels opgenomen in het Raamwerk nascholing code 95 en ADR.

Certificeringsaanvraag

Vanaf september 2024 kun je je certificeringsaanvraag voor Engelstalige nascholingsplannen voor de code 95 indienen bij de afdeling Certificering en Toezicht van het CCV. Meer informatie over certificering van Engelstalige nascholingsplannen en de docentenkwalificaties is te vinden op de website van het CBR. Heb je nog vragen over de pilot Engelstalige nascholing, neem dan contact op met de klantenservice van het CBR op 088 227 29 00.

Bron CBR: 09-11-24
CBR