Sinds 1 juli 2024 worden de nieuwe taxi praktijkexamens afgenomen. Deze examens zijn vernieuwd om beter aan te sluiten bij de dagelijkse praktijk. Dit geldt voor zowel het volledige praktijkexamen (TVP) als het beperkte praktijkexamen (TVPC).

Aandacht voor contractvervoer

De taxibranche bestaat voor zo’n 25% uit straattaxi’s en 75% uit doelgroepenvervoer. De vernieuwde examens zijn tot stand gekomen na uitvoerige overleggen met vertegenwoordigers uit de sector. De wens was om onze examens nog beter aan te laten sluiten op de wensen uit de markt. Om die reden is er extra aandacht gekomen voor contractvervoer in de vorm van zes gedefinieerde doelgroepen waarop de kandidaten zich voor moeten bereiden. Tijdens het examen wordt hiervan één doelgroep geselecteerd. De structuur en tijdsduur van de praktijkexamens blijven verder ongewijzigd.

Video

Het CBR ontwikkelde een video voor een goed beeld van het volledige taxi praktijkexamen (TVP). Voor het beperkte taxi praktijkexamen (TVPC) staat een filmpje op de desbetreffende webpagina.
Meer informatie over de exameneisen en de examenprocedure is te vinden op cbr.nl.

 
Bron: CBR 11-07-2024

CBR