Waarom motor theorie?

De praktijklessen zijn leuk, maar de motor theorie is minstens zo belangrijk. Om praktijkexamen op de openbare weg te mogen doen, heb je een geldig theorie certificaat nodig. Indien iemand nog niet in het bezit is van het autorijbewijs dient voor het voertuigbeheersing examen reeds de theorie gehaald te worden. De motor theorie is op verschillende manieren te volgen door middel van zelfstudie met boek/oefenexamens en e-learning, specifieke motor theorie cursus of met een avond- of spoedcursus of privéles.

Theorie-examen

Het theorie examen duurt ongeveer een half uur en bestaat uit:

  • 50 vragen onderverdeeld over ja/nee vragen, open vragen, sleepvragen en meerkeuze vragen

Je bent geslaagd als je ten minste 41 van de 50 vragen goed hebt. Het behaalde certificaat is 1,5 jaar geldig. Het is mogelijk om een verlengd examen (extra tijd + oortje zodat de vraag voorgelezen wordt) of een individueel theorie examen te doen. Hier zijn wel voorwaarden en een toeslag aan verbonden.

Om het theorie examen te kunnen plannen dienen wij als rijschool gemachtigd te worden. (Toestemming geven dat wij het examen mogen plannen). Dit kan geregeld worden via mijn.cbr.nl. 

Tarieven

Theoriecursus (Boek, cursus, speedtheorie, online proefexamens, theorie-examen+ slaaggarantie*)  €195,00
Theorieboek  €  27,50
E-learning  €  42,50
Boek + online oefenexamens  €  49,50
Privéles  €  55,00
Oefenexamens online 10 uur  €  26,50
Theorie-examen  €  55,00
Verlengd Theorie-examen (extra tijd + geluid via oortje)  €  70,00
Individueel Theorie-examen  €120,00

Praktijk AVB of AVD?

Tijdens de Try the Bike kan er kennis gemaakt worden met opleidingscentrum DIBO, ervaren hoe het rijden met de motor is , wat er bij komt kijken en of het aan de wensen voldoet. Naar aanleiding van de Try the Bike zal de instructeur bespreken hoe de AVB opleiding het beste gevolgd kan worden, losse lessen, een avondopleiding of een spoedopleiding.

Boek direct een Try the Bike.
theorie 2

Reserveer snel en eenvoudig de theorie cursus!

De motortheoriecursus wordt gegeven op zaterdagochtend of een doordeweekse avond bij ons kantoor in Emmen. Indien gewenst kan er ook gebruik gemaakt worden van de versnelde theoriecursus of de avondcursus in Coevorden die gecombineerd met de bromfiets en auto wordt gegeven.

Plannen? Neem dan contact op via 0591-612942.

Direct boeken of e-learning bestellen?

Kijk in onze webshop: veka-best-webshop-300x80

Wilt u meer weten over motor rijopleidingen?

Wij zijn tijdens kantooruren te bereiken op 0591-612942!