Medische keuring voor het CBR

Voor het halen en het verlengen van een rijbewijs kan het zijn dat een medische keuring noodzakelijk is. Op gezette tijden is een Bedrijfsarts (ARBO) hiervoor aanwezig bij ons Opleidingscentrum.

Praktijkexamen vrachtauto / bus

Een medische keuring gevolgd door een goedkeuring van het CBR is noodzakelijk voor het behalen van het vrachtauto– en/of busrijbewijs. Houdt er rekening mee dat het CBR tijd nodig heeft om de gegevens te kunnen verwerken.

Elke 5 jaar keuring voor vrachtwagen- en buschauffeurs

Alle chauffeurs met een rijbewijs C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D of DE moeten elke vijf jaar medisch worden gekeurd als zij hun beroep willen uitoefenen. De Minister heeft toegezegd dat de keuringen voor C, D, CE en DE niet door elke arts mogen worden gedaan, maar alleen door bedrijfs-artsen of bij een arbodienst. Voor beroepschauffeurs kan het handig zijn de datum van verlenging gelijk te laten lopen met de 5-jaarlijkse verplichting voor de nascholing code 95.

Medische keuring rijbewijs vanaf 75 jaar

De keuringsleeftijd is vanaf januari 2014 verhoogd naar 75 jaar. De periodieke medische keuring bij de verlenging van het rijbewijs, levert een bijdrage aan de verkeersveiligheid. Met deze maatregel voldoet Nederland aan de Europese richtlijn voor rijbewijzen. U kunt zelf bepalen welke arts u bezoekt. Uw eigen huisarts doet dit meestal niet. Dit heeft te maken met de vertrouwensrelatie die u met uw huisarts heeft.

Rijbewijs aanvragen / verlengen met 1 x of meer een ja op de Gezondheidsverklaring

Als u één of meer vragen met ‘ja’ heeft beantwoord, moet u naar een arts. Die arts maakt een aantekening op uw Gezondheidsverklaring. U kunt zelf bepalen welke arts u bezoekt. Uw eigen huisarts doet dit meestal niet. Dit heeft te maken met de vertrouwensrelatie die u met uw huisarts heeft.

Soms wordt iemand opgeroepen voor een rijtest. Soms mag dit in de eigen auto. Wij adviseren om vooraf 1 of een paar rijlessen te nemen om beter voorbereid bij het CBR te komen. Onze specialisten weten namelijk precies wat je te wachten staat en bovendien vindt een examinator van het CBR het prettiger om in een auto met dubbele bediening te zitten. Voor een medische rijtest berekent het CBR geen kosten. De enige kosten die u dus heeft, zijn die van het gebruik van het lesvoertuig met instructeur. Wij hebben ook een automaat ter beschikking.

Reserveer snel en eenvoudig de medische keuring!

De medische keuring wordt uitgevoerd door een bedrijfsarts bij Opleidingscentrum DIBO. De ingevulde gezondheidsverklaring wordt verstuurd naar het CBR. Indien gewenst kan Opleidingscentrum DIBO gemachtigd worden om de contacten met het CBR te onderhouden in verband met de voortgang.
Het tarief voor de keuring is € 99,- exclusief BTW en de kosten voor het invullen van de gezondheidsverklaring via mijn.cbr.nl.
Het tarief voor 75+ keuringen is € 115,- omdat deze langer duurt.

C – Medische Keuring

Beschikbare datum(s)

Wilt u meer weten over de medische keuring?

Wij zijn tijdens kantooruren te bereiken op 0591-612942!