Tracks: rijvaardigheidstraining voor jongeren

Kortgeleden je rijbewijs gehaald en je eerste auto aangeschaft? De eerste eigen kilometers zitten erop, maar er zullen er nog heel veel volgen! Heel veel veilige kilometers, hopen wij samen met jou. Want ben jij je eigenlijk wel bewust van de risico’s in het verkeer, veroorzaakt door jou of je medeweggebruiker? Of als gevaar zich voordoet, weet jij dan een noodstop te maken? En hoe is het om als vrachtwagenchauffeur door het verkeer te gaan? Dit en meer leer je tijdens onze rijvaardigheidstraining speciaal voor jongeren: Tracks. Leuke bijkomstigheid: als je mee hebt gedaan aan deze training, krijg je bij Univé op vertoon van het certificaat twee treden korting op je autoverzekering!

Inhoud van de training:
De training Tracks bevat 2 dagdelen met workshops. Deelname aan de training is met eigen auto. De training vindt plaats bij Opleidingscentrum DIBO en bevat o.a. de volgende onderdelen:
– Rijden in een vrachtwagen
– Afleiding in het verkeer
– Rijstijlscan met rijinstructeur
– Anti-slip oefeningen op slipbaan
– Theorie en discussie (herhaling, middelengebruik, groepsdruk e.a.)

Het rijden met de vrachtauto zal met maximaal 3 personen plaatsvinden op de openbare weg (vanaf 18 jaar).

De kosten voor de training zijn afhankelijk van de provincie waarin je woonachtig bent. In Friesland en Groningen wordt er subsidie verstrekt vanuit de provincies, waardoor de kosten voor jou als deelnemer beperkt blijven tot een eigen bijdrage van € 49,50. Woon je buiten Friesland en Groningen, ook dan ben je van harte welkom op deze training. In dat geval is de eigen bijdrage € 199,-. De trainingsdag is inclusief lunch en koffie/thee. Door het grote aantal aanmeldingen vanuit de provincie Drenthe is de subsidie voor deze provincie inmiddels geheel verbruikt.

De training Tracks kan ook gevolgd worden bij SBV in Drachten.

Samen richting nul

Samenwerking Univé

Univé verzekeringen zal na het overleggen van het bij deze training behorende certificaat 2 extra bonus tredes afgeven.
Unive

Eigen auto of een auto van DIBO?

Opleidingscentrum DIBO raadt aan om deze rijvaardigheidscursus met eigen auto te volgen om zo precies te ervaren hoe deze zich gedraagt in noodsituaties. Is dit niet mogelijk dan kan er uiteraard een auto van Opleidingscentrum DIBO gebruikt worden á € 27,50. Voor de bermoefening wordt in alle gevallen gebruik gemaakt van auto’s van DIBO. Dit is bij de prijs inbegrepen.

Reserveer snel en eenvoudig de training.

De cursussen worden gegeven in groepsverband. Hieronder staan de dagen waarop de cursussen worden gegeven en waar je je als individu voor aan kunt melden. Inwoners uit Friesland en Groningen ontvangen subsidie door gebruik maken van couponcode “Groningen” bij het afrekenen.

Tracks

Beschikbare datum(s)

Wilt u deze training cadeau doen bestel dan hieronder een cadeaubon. Deze sturen wij de eerstvolgende werkdag naar u toe.

Cadeaubon Tracks

Beschikbare datum(s)

Wilt u meer weten over rijvaardigheidscursussen?

Wij zijn tijdens kantooruren te bereiken op 0591-612942!