Opfriscursus auto

Wist u dat 40% van de verkeersregels de afgelopen 15 jaar veranderd is? Het is daarom erg belangrijk om de veranderingen in het verkeer bij te houden. Daarom organiseren wij in samenwerking met Veilig Verkeer Emmen een opfriscursus, waarbij de volgende onderdelen aan bod komen:

Programma

Dag 1 ochtend

  • Theorie
  • Voertuigbeheersing

Dag 2 ochtend/middag

  • Individuele praktijkrit
  • Reactie en ogen test

Voertuigbeheersing & Theoriebroem

Verkeerskennis en -inzicht maar ook verouderingsverschijnselen in relatie tot verkeersdeelname zullen aan de orde komen bij de Theorie.

De cursus voertuigbeheersing wordt gegeven op ons Opleidingscentrum welke is voorzien van onder andere twee slipvlakken, een geprepareerde berm, negatieve wegverkanting in de bocht, een helling van 9%, diverse soorten wegdek en diverse oefenplateaus.

Praktijkrit

De praktijkritten starten meestal vanaf ons kantoor in Emmen, maar het is ook mogelijk om vanaf een buurthuis of een kantine van een vereniging te starten mits er minimaal 6 aanmeldingen zijn. De rit wordt door een ritbegeleider (gespecialiseerde instructeur) voor- en nabesproken met de deelnemer. De begeleider vertelt wat er goed en minder goed gaat en geeft zo nodig een (vrijblijvend) advies aan de deelnemer.

Workshops

Op de dag dat de praktijkritten gepland worden kan vaak een gehoortest, ogentest en/of reactietest worden gedaan.

Tarief

Met veilig verkeersgedrag kan iedereen bijdragen aan meer verkeersveiligheid in Drenthe. Om u daar als inwoner van Drenthe bij te helpen, bieden de provincie en alle Drentse gemeenten verkeersprojecten en voorlichtingsactiviteiten aan. Daarmee kan iedereen leren en trainen in het verkeer. Door financiële ondersteuning van Veilig Bereikbaar Drenthe kan aan de Opfris cursus worden deelgenomen tegen een bijdrage van € 25,-.

Reserveer snel en eenvoudig de Opfris cursus.

De cursus voertuigbeheersing/slipcursus wordt gegeven in groepsverband. Over het algemeen staat deze cursus 2 x per jaar gepland.

Aanmelden kan door te bellen naar 0591-612942. Wilt u met minimaal 6 personen aanmelden, dan kunnen we in overleg een aparte datum afspreken. De praktijkritten worden in overleg gepland op de 2e cursusdag. Dit is meestal binnen één week naar de 1e cursusdag in combinatie met de workshops.

Wilt u meer weten over rijvaardigheidscursussen?

Wij zijn tijdens kantooruren te bereiken op 0591-612942!