De FAM is niet tevreden over de huidige gang van zaken

De FAM maakt zich grote zorgen over de toekomst, laat Ruud Rutten, voorzitter van de FAM, aan onze redactie weten. “We voelen ons niet gehoord binnen het CBR, IBKI en het ministerie. Daar gaan we iets aan doen”, vertelt Ruud Rutten.

 “Wij zijn één van de brancheorganisaties binnen de rijschoolbranche waar de meeste kennis in huis is. Het is prachtig om te zien en te horen hoe onze leden op een ledenvergadering kennis delen, problemen bespreken en oplossen”, vertelt Ruud Rutten. Toch is hij niet blij met de huidige ontwikkelingen binnen de rijschoolbranche.

Ontevreden over het CCV, IBKI en het ministerie

“Wij worden geacht samen te werken met partijen die niet altijd openstaan voor een goede samenwerking”, benadrukt Rutten. Partijen zoals het CCV, IBKI en het ministerie voldoen niet aan de verwachtingen van de FAM.

“De FAM en onze leden zijn absoluut niet tevreden over de huidige gang van zaken en het nemen van besluiten door CCV, IBKI en het ministerie. Het lijkt wel alsof we gezamenlijk alles overleggen, maar na afloop worden besluiten genomen waar we niet achter staan. Dit wordt duidelijk gemerkt door alle FAM leden en wordt ook veel uitgesproken op vergaderingen.

Werkbezoek

De komende maanden zal het bestuur de tijd nemen om een groot deel van alle FAM leden te bezoeken. “Hiermee willen wij de behoeften van onze leden samenvatten zodat we stappen kunnen ondernemen. We blijven graag met alle partijen praten, maar in de toekomst willen we graag kunnen meebeslissen. Het is niet de bedoeling dat de branche aan het lijntje gehouden wordt”- aldus Ruud Rutten.

Rijschoolvandaag.nl, vrijdag 24 juni 2016